Info bàsica

Què és una rogaine?

 • Una rogaine és una modalitat de cursa d'orientació per equips (de 2 a 5 persones) on aquests, amb l'ajuda d'un mapa (un per participant), han de localitzar una sèrie de controls marcats en el mapa en un temps determinat (3h, 6h, 12h...).
 • El mapa s'entrega, habitualment, entre 15 i 30 minuts abans de la prova per a que els equips puguin començar a dissenyar la seva estratègia i fins i tot ratllar al mapa la ruta que seguiran.
 • També uns minuts abans de l'entrega de mapes es sol fer un petit "briefing" per recordar als participants aquelles qüestions més remarcables.
 • Quan és l'hora d'inici de la cursa tots els equips surten a la vegada (sortida en massa), però a partir d'aquí cadascun segueix la seva pròpia ruta fins al moment de l'arribada. Durant el transcurs de la mateixa els membres de l'equip sempre han d'anar junts.
 • Durant la cursa cada control localitzat té una puntuació diferent (entre 3 i 9 punts) en funció de la seva dificultat tècnica i física. La puntuació del control l'indica el primer dígit del mateix. De tal manera que el control 35 val 3 punts, el 42 val 4 punts, el 58 val 5 punts, etc.
 • Aquests controls disposen d'una pinça amb la qual es segella una tarja de control que duu l'equip. Cada control disposa d'una pinça diferent a la resta de controls, de tal manera que no es pot fer trampa. Actualment, i cada cop més, s'utilitza un sistema electrònic de marcatge anomenat Sportident.
 • En finalitzar la cursa l'equip entrega a l'organització la tarja de control per a ser verificada i l'equip que hagi aconseguit més punts és el guanyador. En cas d'empat a punts guanya qui hagi invertit menys temps.
 • Si els equips entren fora de temps comencen a penalitzar (a perdre punts). Aquesta penalització dependrà de quants minuts tard arribin. A més minuts, més penalització. Un cop passats 30 minuts des de l'hora oficial d'arribada els equips queden desqualificats. No és aconsellable arribar tard, ja que normalment es perden més punts dels que es poden aconseguir en aquell temps.
 • Com podeu veure aquesta és una modalitat molt adaptable a les diferents característiques de cada equip i on hi intervenen elements com: estratègia, treball en equip, condició física, interpretació del mapa, capacitat tècnica, gestió del temps, etc.

Control d'orientació amb la seva pinça
Resultado de imagen de tarjeta control orientacion
Tarja de control

La Rogaine Serra de Montsià

La rogaine que us hem preparat és una rogaine popular de 3h i aproximadament 30 controls que té per objectiu donar a conèixer aquest esport entre la gent del territori que mai l'ha practicat i, alhora, donar a conèixer l'entorn de la Serra de Montsià a la gent que pugui venir de fora.
El mapa utilitzat és un mapa cartografiat especialment per a l'ocasió a càrrec de l'empresa SPORTMAPS. Podeu trobar més informació del mateix a l'apartat "Info tècnica".
Al tractar-se d'una cursa popular el sistema de marcatge que s'utilitzarà serà amb pinça i tarja de control tradicional, i no amb el sistema Sportident.
A més a més, i per arrodonir el matí, també es disputarà el X CANICRÒS DE LA RÀPITA I LA CURSA INFANTIL DE MUNTANYA

Categories i premis
Les categories seran:
 • Equip masculí
 • Equip femení
 • Equip mixt
 • Equip local
Hi haurà premi per als 3 primers equips classificats en cada categoria
Els equips podran ser de 2 a 5 persones
Les categories seran excloents entre si, de tal manera que si un equip local queda dels 3 primers classificats en una de les altres categories no podrà optar a premi a la categoria local
* Excepcionalment, els orientadors experimentats podran optar per participar de manera individual a mode d'entrenament, però no podran optar a classificació ni premi

Localització
El centre de competició i la sortida i arribada estaran ubicats al Pavelló Esportiu Municipal de Sant Carles de la RàpitaA pocs metres del pavelló i a un parell de minuts caminant també hi trobareu la CAFETERIA SPRINT, col·laboradora de la cursa i on podreu fer un cafè amb el ticket que trobareu dins de la bossa del participant.Serveis

 • Aparcament municipal (al davant del camp de futbol, el qual està al costat mateix del centre de competició)
 • Assegurança (tot i estar federat)
 • Servei d'ambulància
 • Al finalitzar la cursa, avituallament sòlid i líquid (no hi haurà avituallaments durant la cursa)
 • Servei de fisio
 • WC i dutxes

Programa i horaris

De 8:00 a 9:30: recepció de participants, entrega de targes de control i de la bossa de participant. A la recepció hi trobareu cóc, cafè, llet, etc.
A les 9:30: briefing general
A les 9:45: entrega de mapes al parc tancat
A les 10:00: sortida en massa
A les 13:00: hora límit d'arribada sense penalització
A les 13:30: hora límit d'arribada amb penalització
A les 14:00: classificacions i entrega de premis